Nieuws

Overlijdensbericht Ab van Leeuwen

Geplaatst op 19 augustus 2019.

Lees meer...

Overlijdensbericht Margreet Nieboer

Geplaatst op 6 juni 2019.

Lees meer...

Seizoen 2019 - opening 9 juni

Geplaatst op 6 juni 2019.

Lees meer...

Seizoen 2019 - opening uitgesteld

Geplaatst op 15 maart 2019.

Lees meer...

Zaterdag 18 augustus - we gaan weer open!

Geplaatst op 17 augustus 2018.

Lees meer...

Zondag 12 augustus - tot nader orde gesloten

Geplaatst op 12 augustus 2018.

Lees meer...

Zaterdag 11 augustus 2018 - we blijven dicht

Geplaatst op 11 augustus 2018.

Lees meer...

Zwemadvies

Geplaatst op 2 augustus 2018.

Per vandaag (2 augustus 2018) is er geen negatief zwemadvies meer van kracht in Zwembad de Put. Het resultaat van het installeren van extra pompen om het water te laten circuleren en zuurstof toe te voegen. Daarnaast letten we beter op bij het schoonmaken van de vlonders, daar de ganzen ons helaas nog iedere nacht bezoeken.

Maar wat betekende dat negatieve zwemadvies de afgelopen maand nu, er wordt tenslotte gewoon gezwommen? Dat klopt; ook tijdens een negatief zwemadvies (code Oranje) zwemmen we door en blijven we open. Dit advies is namelijk het tweede stadium van alertheid, er is GEEN sprake van een zwemverbod.

We hebben van onze zwemmers geen klachten ontvangen. Een negatief zwemadvies betekent dat er een verhoogde concentratie alg in het water aanwezig is welke bij mensen die daar gevoelig voor zijn huidirritatie en maag- en/of darmklachten kunnen veroorzaken. De grenzen van de verschillende categorie├źn liggen aan de voorzichtige en lage kant. Onze ervaring leert dat zo lang het water er schoon uit ziet en fris ruikt mensen er zonder problemen in kunnen zwemmen. Het drinken van grote hoeveelheden water wordt afgeraden, maar dat is altijd zo bij regen- en/of natuurwater.

Onze vaste, dagelijkse zwemmers hebben geen last. Zij zijn bekend met de omstandigheden. Wij adviseren de zwemmers wel altijd te douchen na afloop van het zwemmen. Bezoekers met een allergie of een maag en/of darmen gerelateerde aandoening zullen bij zichzelf te rade moeten gaan.

Maar voor nu; niets aan de hand dus!
Heerlijk schoon water, om fijn in te zwemmen.
Tot snel.

Lees meer...

Seizoen 2018 - opening op zondag 27 mei

Geplaatst op 19 mei 2018.

Lees meer...

Seizoen 2017 - opening op zondag 28 mei

Geplaatst op 14 mei 2017.

Lees meer...