Nieuws: Overzicht jubileumjaar zwembad De Put

Geplaatst op 5 september 2023.

Wat hebben we een prachtig open water zwemseizoen in ons jubileumjaar achter de rug. Het begon allemaal in mei 2023 met een studentenwaterpolotoernooi waarbij de studenten de harde wind en het toen nog relatief koude water trotseerden. Een waterpolotoernooi in deze opzet zal zeker terugkeren in ons zwembad!

Met Hemelvaart werd het zwembad omgebouwd tot een kampterrein. De jeugd van waterpolovereniging SG de Vliet heeft zich een heel weekend vermaakt in zwembad De Put.

Voorafgaand aan het jubileumjaar is een crowdfunding opgezet die nog steeds loopt maar al een zeer mooi bedrag opgeleverd heeft.
Een bedrag dat zal worden gebruikt om het hoognodige groot onderhoud te kunnen bekostigen en zo de maatschappelijke functie die zwembad de Put heeft voor omwonenden en doelgroepen te kunnen versterken en te continueren.
Wij willen onze donateurs nogmaals bedanken voor hun bijdrage!

Op 30 juni 2023 was er de receptie waar veel oud RZV-leden en vrienden van de Put elkaar weer (veelal na lange tijd) terugzagen. Het weerzien was een feest. Ook waren er veel vertegenwoordigers aanwezig van organisaties waarmee het zwembad te maken heeft.

Het bestuur van het zwembad ontving uit handen van de aanwezige burgemeester van de gemeente Rijswijk, mevrouw Huri Sahin, als cadeau van de gemeente Rijswijk een mooi geldbedrag voor het zwembad. Daarnaast hebben bestuursleden van het zwembad de koninklijke erepenning, welke is toegekend door Koning Willem-Alexander, in ontvangst mogen nemen uit handen van de burgemeester, mevrouw Huri Sahin. Deze koninklijke erepenning symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van zwembad de Put gedurende de afgelopen 100 jaar. Naast deze prachtige onderscheiding voor het zwembad heeft één van onze vrijwilligers de onderscheiding Lid in de orde van Oranje-Nassau opgespeld gekregen door de burgemeester.

Op 20 augustus hebben vele zwemmers op een stralende zondag deelgenomen aan de Tour de Put jubileum editie. Er werd gezwommen op de afstanden 250 meter, 500 meter en de 1000 meter waar zowel een toertocht als een wedstrijdtocht gezwommen werd. Het aanwezige publiek en de meegekomen supporters toonden zich een waardig publiek. Ook dit evenement zal weer terugkeren in het zwembad.

Op zondag 27 augustus jl. heeft de brandweer Haaglanden – kazerne Delft een demonstratie met een sonarboot gegeven en werd het verloop van een reddingsactie gedemonstreerd. De aanwezige kinderen en oudere toeschouwers konden zich prima vermaken. Ondanks de regen was het een leuke en leerzame dag.

Wij gaan ons nu voorbereiden op het sluitstuk van dit jubileumjaar. De reünie op zaterdag 9 september aanstaande. Vele oud RZV’ers en vrienden van de Put hebben zich opgegeven voor deze dag.
Wij hopen op een gezellig samenzijn na vele jaren!

Wij zien u, onze bezoekers, graag volgend seizoen weer terug in ons zwembad. Wij danken u voor u bezoek en wensen u nog een sportief jaar toe!