Nieuws: Zwembad De Put betrokken bij onderzoek van Delfland en Arcadis.

Geplaatst op 2 juli 2020.

Delfland en Arcadis onderzoeken samen gedurende een twee jaar durend onderzoek een innovatieve manier om voedingsstoffen uit water te filteren en zo de bloei van blauwalg te remmen. De proef is gisteren gestart in zwemplas Put te Werve in Rijswijk.

Op woensdag 1 juli zijn twee pontons in zwemplas Put te Werve gelegd. Aan elk ponton hangt een bigbag met ijzerzand, een restproduct uit de drinkwaterbereiding van grondwater. In de zak zit een pomp die water uit de plas door de bigbags laat stromen. De fosfaten binden zich aan het ijzerzand, en het gefilterde water stroomt er via een fonteintje uit.

Wij zijn heel blij dat Delfland en Arcadis het meer uitgekozen hebben. Wij zijn heel benieuwd naar het verloop en de bevindingen van het onderzoek.

Meer informatie is terug te vinden via deze link.