Nieuws: Zaterdag 11 augustus 2018 - we blijven dicht

Geplaatst op 11 augustus 2018.

Beste zwemmers,

Zaterdag 11 augustus 2018 houden we onze deuren gesloten.

U heeft in de media mogelijk gelezen over vissterfte in vele wateren. Zomersterfte is een (vaak plotseling) optredende vissterfte, veroorzaakt door milieuomstandigheden die direct of indirect het gevolg zijn van extreem warm weer, al dan niet gevolgd door hevig onweer.

In het kort komt het erop neer dat er minder zuurstof in het water zit. De oplosbaarheid van zuurstof neemt af bij een stijgende watertemperatuur, waardoor wateren tijdens de zomer vaak minder zuurstof bevatten dan tijdens de winter. Als koudbloedig dier heeft een vis in de zomer echter een snellere stofwisseling dan in de winter, waardoor een grotere zuurstofbehoefte bestaat. Hierdoor kan juist in de zomermaanden een verlaging van het zuurstofgehalte snel tot problemen leiden.

Op dit moment happen de vissen naar lucht en zorgen we voor de toevoeging van extra zuurstof aan het water middels pompen. We nemen deze zaak serieus en doen ons best zoveel mogelijk vissen te laten overleven. Aangezien de vissen zich heden aan de oppervlakte bevinden kiezen we ervoor vandaag een dag gesloten te blijven en te hopen dat het morgen beter gaat.

We houden u op de hoogte, dank voor uw begrip.