Nieuws: Waterkwaliteit De Put

Geplaatst op 21 mei 2015.

Beste bezoekers,

Recent stond er een stukje in het AD met een waarschuwing omtrent onze waterkwaliteit. Graag geven wij u hierbij wat extra uitleg.

De waterkwaliteit in het Meer van Te Werve staat al jaren bekend als uitstekend. Ons water wordt tweewekelijks gecontroleerd en het Waterschap maakt de uitslag hiervan na laboratoriumonderzoek bekend. Wij dienen ons als zwembad te houden aan de bevindingen van het Waterschap.

M.i.v. 18 mei jl. heeft onze zwemlocatie een waarschuwing gekregen. Dit is het laagste stadium van alertheid, er is geen sprake van een zwemverbod. De uitslag van iedere meting wordt telkens op het bord buiten het zwembad gepubliceerd. Het kinderbad in ons zwembad is gevuld met kraanwater en wordt iedere dag gereinigd en opnieuw gevuld.

Het is jammer dat de tekst in de kranten flink wordt aangezet. Een waarschuwing betekent dat er een licht verhoogde concentratie alg in het water aanwezig is welke bij mensen die daar gevoelig voor zijn huidirritatie en maag- en/of darmklachten veroorzaken. De grenzen van de verschillende categorieën liggen aan de voorzichtige en lage kant. Onze ervaring leert dat zo lang het water er schoon uit ziet en fris ruikt mensen er zonder problemen in kunnen zwemmen. Het drinken van grote hoeveelheden water wordt afgeraden, maar dat is altijd zo bij regen- en/of natuurwater.

Onze vaste, dagelijkse zwemmers hebben geen last. Zij zijn bekend met de omstandigheden (én momenteel de temperatuur van het water). Wij adviseren de zwemmers wel altijd te douchen na afloop van het zwemmen. Heeft u een allergie of een maag en/of darmen gerelateerde aandoening dan zult u bij uzelf te rade moeten gaan.

Meer informatie over zwemmen in ons zwembad, in andere meren of in de zee is te vinden op www.zwemwater.nl.

http://www.zwemwater.nl/details/zwemplek/1928/algemeen

Wij nodigen u van harte uit om bij ons te komen zwemmen.